Toimintaympäristön muutos vaikuttaa kivijalkakauppaan.

vintageKivijalkakauppojen haasteena on kuluttajien siirtyminen verkko-ostamiseen. Lisäksi kuluttajien hintatietous lisääntyy digitaalisten palveluiden myötä. Perinteinen myymäläkonsepti kaipaa uudistumista. Kuluttajien saaminen toimipisteeseen asioimaan vaatii enemmän kuin ennen. Kuluttajien osto- ja mediakäyttäytyminen on muutoksessa. Mobiili tavoittaa nuoret hyvin.

Mobiilia käytetään arjen apuna monessa eri tilanteessa

tablettiselaaminen

Google ilmoitti jo keväällä 2014, että mobiilihakujen osuus oli kasvanut reilussa kahdessa vuodessa miljoonasta yhdeksään miljoonaan. Kaiken kaikkiaan Google-hakuja tehtiin n. 30 miljoonaa päivässä.

Tässä.fi palvelun käytöstä 75% tapahtuu mobiililaitteilla (Q1-2015)

Muutos vaikuttaa liiketoimintaan

muutosjaeurot

Kuluttajien tavoittaminen vaikeutuu käyttötapojen pirstaloitumisen vuoksi, eri kuluttajat käyttävät eri medioita ja palveluita. Toisaalta kuluttaja tarvitsee mobiiliin palveluja, jotka auttavat arjessa ja ostopäätösten tekemisessä.

Kivijalkakauppojen asema heikkenee verkkokauppojen kasvaessa, ellei digitaalisuutta tuoda myös kivijalkatoimintaan. Perinteiset kanavat ja ratkaisut eivät vastaa muutostarpeeseen riittävän hyvin.

Muutoksesta voi myös hyötyä

omnichannelS

Kuluttajia on palveltava jokaisessa kanavassa mahdollisimman hyvin (omni-channel experience). Tämän toteutuminen tuo uusia tyytyväisiä asiakkuuksia.

Olemalla ajoissa mukana uuden tekemisessä saavuttaa kilpailuetua. Tekemällä uusia asioita oppii ja kehittyy, jolloin jatkuvaan muutokseen on helpompi reagoida ja vaara pudota kokonaan kelkasta poistuu.

Uusien mobiilipalveluiden on luotava selkeää lisäarvoa sekä kuluttajille että mainostajille.

Tässä.fi on ratkaisu nykyaikaiseen mobiilimainontaan

tassafi_logo

Lue mitä mahdollisuuksia Tässä.fi avaa paikalliseen mainontaan!